Snáď každý kávičkár by si rád pripravil originálne espresso v teple domova. Mať ale v kuchyni profesionálny pákový kávovar je veľa krát hlavne z priestorových dôvodov ťažko realizovateľné. Ale nie nemožné.
- Vývoj v oblasti domácich kávovarov napreduje pomerne rýchlo. Pre prípravu dokonalého espressa je dôležité dokázať vytvoriť potrebný tlak, o čo sa v malom domácom espresso kávovare stará vibračné čerpadlo. To nám zabezpečuje vytvorenie potrebného tlaku 15 barov na kvalitné espresso.
- Výhodou automatických kávovarov je i zabudovaný mlynček na kávu, ktorý na každú jednu dávku kávy melie vždy novú dávku z praženej zrnkovej kávy nasypanej v násypke kávovaru. Tým je zabezpečené, že každé jedno espresso bude pripravené vždy z čerstvo namletej kávy.
Pre prípravu kvalitného espressa z domáceho automatického kávovaru odporúčame kávovú zmes arabiky a robosty v pomere 80 % arabiky a 20 % robusty.
Či už skúsite kávu TUPINAMBA NATURAL DARK, QUBIK 80:20, DERSUT ROSSO, DOCK EXCLUSIV vaše espresso bude vždy skoro dokonalé.